VilthoedRozet Cultuur 55+ organiseert maandelijks in het centrum van Arnhem een Kunstcafé maar ook in de wijken van de stad. Dinsdag 4 oktober is er een heel bijzonder Kunstcafé in Rijkerswoerd: Past dit hoedje ons allemaal? Het Kunstcafé is in het wijkcentrum van Rijkerswoerd aan De Pas 44 in Arnhem van 10:30 tot 12:00 uur, de toegang is gratis. Er is een muzikale intermezzo door vocaal ensemble Afternoon Delight.

Vrijwilligers van het Kunstcafé komen zelf altijd met ideeën om invulling te geven aan het programma. Het was een innige wens van Mieke om eens stil te staan bij hoeden. Waar het vroeger een manier was om je te onderscheiden als hogere klasse, vindt zij nu al jaren dat hoedendragers de wereld mooier maken. Het lukte haar om hoedenmaker Elisabeth de Meulmeester zover te krijgen te komen vertellen over haar werk als hoedenmaakster.

Om dit Kunstcafé extra feestelijk te laten verlopen, wordt aanwezigen gevraagd met een hoedje te komen. Normaal kost onbeperkt koffie of thee drinken 5 euro (niet verplicht!), maar hoeden- of hoofddekseldragers krijgen hun consumptie gratis.

Kunstcafé met hoofddeksel - Arnhemse Koerier